Maailman kuuluisin rakennusalan yritys

Rakennusalalla on monia maailmanlaajuisia, tunnettuja tekijöitä, joista kuuluisimpien määrittäminen voi olla vaikeaa. Esimerkiksi kiinalaiset yritykset usein lyövät eurooppalaiset suuruudessa, mutta eivät silti ole tunnettuja täällä, sillä ne toimivat enimmäkseen Aasiassa. Eurooppalaisista yrityksistä moni toimii myös Euroopan ulkopuolella, mutta usein toiminta on vahvinta Euroopassa. Alan kuuluisimmat tulevat Ranskasta ja Espanjasta, mutta kuuluisimmaksi usein nimetään ranskalainen Vinci. Pitkäikäinen alan urakoitsija muistetaan.

Yli sata vuotta kokemusta

Vinci tunnetaan erityisesti kokemuksensa vuoksi. Vuonna 1899 perustettu yritys on vuosikymmenien saatossa levittänyt mainettaan ympäri maailmaa ja luonut vahvan brändin. Rakennusala on muuttunut paljon aikojen saatossa, mutta Vinci on onnistunut pysymään kehityksessä mukana. Se on nähnyt teollistumisen, globalisaation, kaksi maailmansotaa, elämäntason nousun ja muuttoliikkeen kaupunkeihin, ja onnistunut keksimään rakennusratkaisuja kaikkina aikakausina.

Matkalla omistajuus on vaihdellut paljon ja yritys on myös ostanut pienempiä firmoja. Tämä on monipuolistanut ja parantanut sen palveluita. Etenkin infrarakentamisessa laaja osaaminen on tärkeää, sillä yritykset ovat nykyisin valtavia, eikä isoja sopimuksia saa välttämättä helposti. Yritykseltä vaaditaan riittävää kapasiteettia, kykyä noudattaa aikatauluja ja arvioida riskit realistisesti, sekä resursseja.

Alan suurimmaksi pääsy ei ole helppoa

Vinci on rakentanut asemansa pitkäjänteisellä työllä ja kunkin ajan ilmapiiriin mukautumisella. Silloin ilmaisia kierroksia kasinolla ei tarvita, kun tiimistä löytyy asiantuntijoita ja osaajia. Periksiantamaton asenne, verkostoituminen ja laadukas työnjälki auttavat luomaan pysyvän maineen ja vahvan brändin. Rakennusvirheet paljastuvat yleensä viimeistään 100 vuoden päästä – Vincillä näitä ongelmia ei ole paljon ollut.

Rakennusprojekteja ympäri maailmaa

Maineikas Vinci on saanut monia rahakkaita sopimuksia ympäri maailman. Se on rakentanut muun muassa Gariepin padon Etelä-Afrikassa vuonna 1971 ja Ranskan kansallisen jalkapallostadionin, Stade de Francen vuonna 1998. Firma tekee satojen miljoonien projekteja, kuten isoja rakennustyömaita Lähi-Idässä, moottoriteitä Yhdysvalloissa ja kaasulinjoja Australiassa.

Projekteissa auttavat firman ostamat pienemmät firmat, joihin kuuluu insinööriyrityksiä, urakoitsijoita, maanmuokkausfirmoja ja agregaattien valmistajia. Yritys toimii myös jonkin verran rakennusalan ulkopuolella, kuten lentokenttien palveluissa ja turvallisuudessa. Vincillä on ollut liki 300 erilaista projektia olemassaolonsa aikana, ja se työllistää yli 190 000 henkeä. Se on yksi suurituloisimpia yksityisiä rakennusfirmoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *