Tämä sivusto on rakennusalaan erikoistunut sivusto, jolta löydät tietoa rakentamisesta, rakennuksista ja muista jännittävistä alaan liittyvistä aiheista. Rakennusalalta löytyy aina mielenkiintoista opittavaa. Ala ei koskaan pysähdy, sillä rakentamisen loppuessa alkaa korjaaminen, ja korjaamisen loppuessa rakentaminen. Moni suomalainen insinööri työllistyy myös tätä nykyä ulkomaille. Kansainvälistynyt maailma tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet osaamisen tuontiin ja vientiin.

Suomen vakaat olosuhteet vaikuttavat rakentamiseen

Suomessa olosuhteet ovat melko vakaat, joten rakennusten suunnittelijoiden ei tarvitse paljon huolehtia esimerkiksi maanjäristyksistä. Haastavimpia rakennuskohteita ovat esimerkiksi korkeat tornitalot ja sillat, joista myös pääsee lukemaan näillä sivuilla. Lukuisat järvet ja suuri saaristo tekevät siltojen rakentamisesta tärkeän taidon olosuhteissamme. Lisäksi pohjoisen karut olot on otettava huomioon rakennuksia suunnitellessa.

Rakennusala on jatkuvasti kehittyvä ala

Rakennusala kehittyy jatkuvasti sekä ympäristön, asiakkaiden että tuottajien vaikutuksesta. Viime aikoina eniten muutoksia ovat aiheuttaneet kiristyneet energiasäännökset, joiden tarkoitus on vähentää energian kulutusta ja lisätä asumisen energiatehokkuutta. Energiatehokkuuden lisäksi myös rakennusalan aiheuttamat jätteet ja saasteet puhuttavat, mutta toistaiseksi niitä ei ole saatu integroitua säännöksiin tehokkaasti. Asiakkaat ovat tässä asiassa alaa edellä, ja esimerkiksi luonnonmukaisten, kierrätettävien materiaalien kysyntä on kasvanut lähes joka puolella.

Moni myös mielellään ostaa vanhemman talon, ja korjaa sen asumiskelpoiseksi. Vanhoissa taloissa on tunnelmaa, jota moderneissa betoni- tai tiilirakennuksissa ei voi helposti luoda. Niiden historia ja yksityiskohdat vetoavat ihmisiin. Tällaisissa hankkeissa insinöörien ja asiantuntijoiden apu auttaa, jotta selviää onko projekti toteuttamisen arvoinen tai ylipäätään mahdollinen. Lue konsultoinnista ja kuntotarkastuksista tältä sivustolta; sekä maallikon että alalla toimivan kannattaa tuntea kaikki käytössä olevat mahdollisuudet.

Onko sinulla hanke tai projekti, jonka haluat toteuttaa? Lue täältä vinkit ja opi lisää rakennusalan tarjoamista palveluista sekä saatavilla olevista taidoista. Kysy aina neuvoa asiantuntijalta – voit yllättyä, mitä sinulle kerrotaan.